AJDA MAV
AJDA MAVIntuitivno empatično konjeništvo
O MENI

AVTORSKO DELO

Pogovor s konjem 2. del

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pogovor s konjem 2. del

V prvem delu prispevka sem vam poskušala približati  kako poteka pogovor med konjem in človekom in kje se lahko pojavijo težave, v nadaljevanju pa bomo natančneje predstavili nekaj osnovnih vodil za dvosmerno sporočanje in enakovreden pogovor, kjer se obe strani razumeta in voljno sodelujeta. 

Pogovor s konjem 1.del

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pogovor s konjem 1.del

V enem izmed prejšnjih prispevkov sem pisala o izboljšanju odnosa s konjem tako, da preživimo z njim več prostega časa, za vzpostavljanje ali izboljšanje medsebojnega razumevanja pa je dobro v svojo rutino vključiti tudi delo na tleh.

Primeri dobre prakse uvajanja konj v čredo – 2. del

28. februarja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Primeri dobre prakse uvajanja konj v čredo – 2. del

Nekatere konje, ki jih omenjam v nadaljevanju, ste spoznali že v prvem delu prispevka, saj so črede na ranču žive strukture, pri katerih se ves čas prilagajamo potrebam konj in njihovih lastnikov ter jim poskušamo omogočati čim bolj naravno in optimalno konjsko življenje.

Primeri dobre prakse uvajanja konj v čredo – 1. del

28. februarja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Primeri dobre prakse uvajanja konj v čredo – 1. del

V predhodnih prispevkih o uvajanju konj v čredo sem pisala o splošnih teoretičnih smernicah glede procesa, kot tudi o natančnem poteku praktičnega dela samega uvajanja. V nadaljevanju pa vam predstavljam nekaj primerov dobre prakse uvajanja konj v čredo, ki so bili zahtevnejši in so trajali dlje časa zaradi posebnosti konj.

Praktična izvedba uvajanja konja v čredo – 2. del

22. januarja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Praktična izvedba uvajanja konja v čredo – 2. del

V prvem delu prispevka sem pisala o predpripravi na prihod novega konja in prvih dneh, ko se konj spoznava s posameznimi člani črede. V nadaljevanju bom pisala o drugem delu procesa uvajanja, ko je konj že pripravljen na selitev iz lastne ograde v skupno, kjer se nahaja še vsaj eden ali več konj, ki jih ne pozna od prej.

Praktična izvedba uvajanja konja v čredo – 1. del

22. januarja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Praktična izvedba uvajanja konja v čredo – 1. del

Prispevek o oblikovanju črede in uvajanju konja vanjo ponuja veliko splošnih informacij o tem, na kaj moramo biti pozorni pri oblikovanju črede in uvajanju konj vanjo, vendar je potrebno za ustrezno in varno uvajanje konja v čredo vedeti še kaj več.