fbpx

Dobrodošli !

SLEDI NAM:

V Revijo
V PROFIL

Ōkami

portal za živalsko starševstvo

Loading dogodki
Marsikatera vztrajna težava, s katero se pogosto soočamo pri jahalnih konjih, izvira iz pomanjkljive sposobnosti stabilizacije in šibkih mišic centra. Le konj z močnim centrom namreč lahko na zdrav način nosi jahača. Sistematična krepitev mišic centra in razvoj stabilizacije je pogosto manjkajoči košček pri dolgoročnem odpravljanju težav s hrbtom, neuravnoteženem gibanju in poslabšani atletski sposobnosti.
  • Na seminarju si bomo najprej v teoretičnem delu pogledali, o katerih mišicah pravzaprav govorimo, ko govorimo o centru, zakaj so te mišice ključne pri uravnoteženem gibanju in kako prepoznati probleme na tem področju. Naučili se bomo, kdaj so vaje za krepitev centra primerne, kdaj niso primerne in na kaj moramo biti pri njihovi izvedbi še posebej pozorni.
  • V praktičnem delu se bomo nato naučili širokega nabora vaj za krepitev mišice centra in stabilizacije, poleg tega pa se bomo naučili, kako izbrati našemu konju primerne vaje in kako jih v svojo vsakdanjo rutino vpeljati na zdrav in varen način.

Seminar vodi Katja Porenta EEBW, manualna terapevtka za konje.
Dogodek bo potekal 30.4. od 10.00 do 16.00 na Ranču Vihra.
Prijave sprejemamo na katja@equitopiacenter.com do 26.4.2022.

Title

Go to Top