NEJA MAGDALENC
NEJA MAGDALENCAkademska kiparka in inštruktorica
O MENI

AVTORSKO DELO

Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 2. del

14. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 2. del

Čeprav se zdi vstopanje v pristen stik zelo abstraktno, pa vendar obstajajo konkretne metode, ki nam služijo kot smerokazi na tej poti. To je popotovanje vase, saj ko izstopimo iz pogojenega vedenja in razmišljanja, lahko opazimo, da je edino, na kar lahko zares vplivamo, naš um. Um je gospodar naših stanj in šele ko začnemo zavestno spreminjati svoje počutje in posledično svoje vedenje, bo povratna zanka v stiku oziroma odnosu z drugim sama od sebe poskrbela, da bomo dobili vrnjen drugačen odziv. Poenostavljeno povedano – to, kar sejemo, to žanjemo.

Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 1. del

13. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 1. del

Od nekdaj je znano, da so nekateri ljudje znali bolje ravnati s konji kakor drugi. Delo s konjem zagotovo ni za vsakogar in zahteva posebno posvečenost. Znanje in izkušnje so pri tem zagotovo pomembni, vendar je za pristen stik s tako občutljivim in močnim bitjem, kot je konj, potrebno še veliko več. Pristen stik se najprej obudi znotraj našega uma in telesa ter se skozi povratno zanko manifestira v odnosu z drugim. To pomeni, da povezava stika teče vedno hkrati v dve smeri in kar dajemo od sebe, na nek način dobimo nazaj "oplemeniteno" s strani drugega.

Prosto usmerjanje konja 2. del

1. julija, 2022|Komentarji so izklopljeni za Prosto usmerjanje konja 2. del

Prosto usmerjanje konja 2. del Prosto usmerjanje konja je kot nekakšen energetsko-gibalni dialog. Med konji je takšen dialog pomemben del spoznavnega procesa, ko gre za umeščanje znotraj črede. Namreč, vsak konj v čredi

Prosto usmerjanje konja 1. del

1. julija, 2022|Komentarji so izklopljeni za Prosto usmerjanje konja 1. del

Prosto usmerjanje konja sestoji iz naravne komunikacije in naravnega vodenja. Besedo »naravno« na tem mestu uporabljam zato, ker spoznanja izhajajo iz pozornega opazovanja čredne dinamike in komunikacije med konji, hkrati pa slednje dopolnjujem tudi skozi večplastno duhovno spoznavanje narave, ki temelji na globoki meditaciji in zatorej globokemu poslušanju. Za energijski stik v gibanju s konjem sta pomembna dva osnovna zakona narave, da se vse nenehno spreminja in medsebojno povezuje skozi vzrok in posledico.

Razvoj naravne komunikacije skozi vodenje konja

30. junija, 2022|Komentarji so izklopljeni za Razvoj naravne komunikacije skozi vodenje konja

Naravno vodenje konja je del naravne komunikacije, saj vstopamo s konjem v dialog z njemu naravno govorico. Ta je večinoma telesna in se je razvila skozi močno socialno strukturo črednega življenja. Konji imajo zelo kompleksno hierarhično ureditev, ki pa ni piramidno zastavljena. V njej se odnosi med posamezniki in skupinami oziroma pari zelo kompleksno prepletajo. Položaj vodje si prislužijo močni, stabilni osebki, ki so bili rojeni z določenimi fizičnimi in značajskimi potezami, nekatere vrline pa razvijejo tudi med vzgojo in z izkušnjami.

Naravna komunikacija s konjem

30. junija, 2022|Komentarji so izklopljeni za Naravna komunikacija s konjem

Naravna komunikacija s konjem pomeni, da z njim navežemo stik, ki izhaja iz globokega razumevanja naše in konjeve osnovne narave. V takšnem stiku skozi čuječnost razvijamo sposobnost opazovanja in globokega poslušanja.