fbpx

Dobrodošli !

SLEDI NAM:

V Revijo
V PROFIL

Ōkami

portal za živalsko starševstvo

POSLANSTVO ŌKAMI

POSLANSTVO ŌKAMI2022-05-02T12:50:38+02:00

Na svetu je ogromno velikih umov.

A niso vsi človeški.

Skupaj izstopimo iz povprečja in postanimo boljši živalski skrbniki.

Za razliko od ljudi, živali za komunikacijo ne uporabljajo besed, zato nam večino časa svoje želje, težave, potrebe sporočajo v neverbalnem jeziku. Nerazumevanje sporočila pa lahko privede do velike stiske, ki se odraža kot bolezen, vedenjske težave, slaba kondicija….

Ali veste, kaj vam sporočajo vaše živali? V naših člankih najdete znanje kako razviti veščine živalskega starševstva.

PREBERI VEČ

Manualne terapije, komplementarna podpora veterinarski oskrbi, zdrava prehrana, pomoč behavioristov in etologov, vam in vašemu ljubljencu lahko polepša sobivanje in izboljša zdravstveno stanje ter atletske sposobnosti vaše živali.

SMO VAM ŽE POVEDALI, DA NAROČNIKI DOBIJO DODATNI POPUST NA STORITVE?

PREBERI VEČ

Pravijo, da je v znanju moč. Mi pravimo, znanje je srečno in pravično živalsko starševstvo. Ne zapravljajte časa na lovu za kredibilnimi informacijami, naši strokovnjaki in učno gradivo, vam na podlagi dolgoletnih izkušenj nudijo pomoč in podporo pri vsakodnevnih izzivih z vašimi živalskimi sopotniki. Sonaravno življenje je lepo, a polno izzivov. V naši družbi, se z dilemami ne boste spopadali sami.

PREBERI VEČ
POSTANI NAROČNIK
PRIJAVA V REVIJO
POSTANI NAROČNIK

VSAK MESEC NOVE VSEBINE

Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 2. del

Delo na tleh, Konji, NEJA MAGDALENC, Psihologija in vedenje konj, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Čeprav se zdi vstopanje v pristen stik zelo abstraktno, pa vendar obstajajo konkretne metode, ki nam služijo kot smerokazi na tej poti. To je popotovanje vase, saj ko izstopimo iz pogojenega vedenja in razmišljanja, lahko opazimo, da je edino, na kar lahko zares vplivamo, naš um. Um je gospodar naših stanj in šele ko začnemo zavestno spreminjati svoje počutje in posledično svoje vedenje, bo povratna zanka v stiku oziroma odnosu z drugim sama od sebe poskrbela, da bomo dobili vrnjen drugačen odziv. Poenostavljeno povedano – to, kar sejemo, to žanjemo.

Rebra, dihanje in povezava z gibalnim aparatom

Gibalni aparat, KATJA PORENTA, Konji|

Ko se pogovarjamo o tipičnih težavah konj, se najpogosteje osredotočamo na njegov hrbet, težave z vratom in okolico medenice. Tam se težave namreč kažejo najbolj očitno, poleg tega pa neposredno pripomorejo k morebitnim poškodbam. Področje, ki brez očitnih znakov lahko povzroča velike težave, je konjeva rebrna kletka in z njo povezana konjeva sposobnost dihanja.

Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 1. del

Delo na tleh, Konji, NEJA MAGDALENC, Psihologija in vedenje konj, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Od nekdaj je znano, da so nekateri ljudje znali bolje ravnati s konji kakor drugi. Delo s konjem zagotovo ni za vsakogar in zahteva posebno posvečenost. Znanje in izkušnje so pri tem zagotovo pomembni, vendar je za pristen stik s tako občutljivim in močnim bitjem, kot je konj, potrebno še veliko več. Pristen stik se najprej obudi znotraj našega uma in telesa ter se skozi povratno zanko manifestira v odnosu z drugim. To pomeni, da povezava stika teče vedno hkrati v dve smeri in kar dajemo od sebe, na nek način dobimo nazaj "oplemeniteno" s strani drugega.

Začnimo z osnovo – energija in makroelementi v pasji in mačji prehrani

DAŠA KORŽE, Mačke, Prehrana, Prehrana, Psi, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Pravilna prehrana je eden pomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in ključnega pomena za obvladovanje bolezni. Poznavanje lastnosti hranil, potreb, razpoložljivosti hranil in poznavanje posledic pomanjkanja ali presežkov je pomembno za razumevanje zdravja psov in mačk ter povod za pravilno ukrepanje in hitro prilagajanje.

Koliko spanja potrebuje moj pes?

Nega in oskrba psov, PETRA MOHAR, Psi, Psihologija in vedenje psov|

Najbolj pravilen odgovor na to vprašanje bi bil, kolikor časa potrebuje. Čeprav obstajajo okvirne izmerjene vrednosti, je količina spanca, ki ga potrebuje vaš pasji spremljevalec, odvisna od mnogih dejavnikov. V nasprotju z ljudmi, ki povprečno potrebujejo okoli 8 ur spanca, odrasli psi potrebujejo nekje med 12 in 14 ur spanja na dan, medtem ko mladički potrebujejo še več, nekje med 18 in 22 ur. Koliko točno potrebuje vaš pes, je med drugim odvisno od starosti, aktivnosti, prehrane in velikosti psa.

INSTAGRAM

Title

Go to Top