fbpx

Dobrodošli !

SLEDI NAM:

V Revijo
V PROFIL

Ōkami

portal za živalsko starševstvo

POSLANSTVO ŌKAMI

POSLANSTVO ŌKAMI2022-05-02T12:50:38+02:00

Na svetu je ogromno velikih umov.

A niso vsi človeški.

Skupaj izstopimo iz povprečja in postanimo boljši živalski skrbniki.

Za razliko od ljudi, živali za komunikacijo ne uporabljajo besed, zato nam večino časa svoje želje, težave, potrebe sporočajo v neverbalnem jeziku. Nerazumevanje sporočila pa lahko privede do velike stiske, ki se odraža kot bolezen, vedenjske težave, slaba kondicija….

Ali veste, kaj vam sporočajo vaše živali? V naših člankih najdete znanje kako razviti veščine živalskega starševstva.

PREBERI VEČ

Manualne terapije, komplementarna podpora veterinarski oskrbi, zdrava prehrana, pomoč behavioristov in etologov, vam in vašemu ljubljencu lahko polepša sobivanje in izboljša zdravstveno stanje ter atletske sposobnosti vaše živali.

SMO VAM ŽE POVEDALI, DA NAROČNIKI DOBIJO DODATNI POPUST NA STORITVE?

PREBERI VEČ

Pravijo, da je v znanju moč. Mi pravimo, znanje je srečno in pravično živalsko starševstvo. Ne zapravljajte časa na lovu za kredibilnimi informacijami, naši strokovnjaki in učno gradivo, vam na podlagi dolgoletnih izkušenj nudijo pomoč in podporo pri vsakodnevnih izzivih z vašimi živalskimi sopotniki. Sonaravno življenje je lepo, a polno izzivov. V naši družbi, se z dilemami ne boste spopadali sami.

PREBERI VEČ
POSTANI NAROČNIK
PRIJAVA V REVIJO
POSTANI NAROČNIK

VSAK MESEC NOVE VSEBINE

Vzgoja reaktivnega psa

Nega in oskrba psov, PETRA MOHAR, Psi, Psihologija in vedenje psov|

Ko govorim o reaktivnem psu, imam v mislih psa, ki se prehitro odzove na dražljaje iz okolja. Vzrok za tak odziv je vedno preobremenjenost, ki pa ima lahko različne izvore. Osebek je lahko preobremenjen zaradi nesigurnosti, strahu, frustracije, neizkušenosti, pretekle izolacije, bolezni, bolečine in podobno. Največji problem v naši družbi predstavlja agresiven odziv na pse in/ali ljudi, ker je po naših merilih to nesprejemljivo.

Staranje psov 3. del – hipotioridizem pri psih

Ostali organi, Psi, Seniorčki, URŠKA PETEK, Zdravje psov|

Hipotiroidizem pomeni zmanjšano delovanje ščitnice, žleze z notranjim izločanjem, ki je locirana na vratu in skrbi za nastajanje dveh hormonov, in sicer tiroksina (T4) in trijodtironina (T3). Ščitnica vpliva na skoraj vse procese v organizmu, saj vpliva na metabolizem in s tem na delovanje srca in možganov, vpliva tudi na kožo, mišice in kosti.

Spolno vedenje mačk

Mačke, PŠENICA KOVAČIČ, Psihologija in vedenje mačk, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE, Zdravje mačk|

Spolna sla je mešanica (po)gona, vzburjenja in/ali osnovnega motivacijskega čustva sla. Fiziološko ga ne moremo izničiti, vendar ga lahko omilimo s skopitvijo, farmakologijo in/ali vedenjsko terapijo. Čeprav lahko o reprodukciji govorimo kot o smislu življenja, vendar ko želimo imeti mačke za družne živali, jim v imenu lažjega sobivanja le-to odvzamemo. Izjeme so mačkarne, kjer je razplod lepih mačk namen sam po sebi. A razstavni lepotni ideali niso vedno kazalniki zdravja.

Kdo je kriv za obračanje sedla?

Gibalni aparat, Jahač, KATJA PORENTA, Konji, Trening in šport, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Vsi jahači vemo, da je iskanje sedla, ki se odlično prilega tako jahaču kot konju, nočna mora. Dobro sedlo je nujen pogoj za pravilno gibanje konja pod jahačem in za ohranjanje zdravega hrbta. Iskanje dobro prilegajočega se sedla je izjemno kompleksen proces, ki zahteva ne le izkušenega sedlarja, temveč tudi občutljivega jahača, ki zna pod seboj začutiti razliko. Da je stvar še bolj zahtevna, se včasih tudi dobro prilegajoča sedla lahko grdo obnašajo.

Ali je jahanje brez sedla lahko škodljivo?

Gibalni aparat, Jahač, KATJA PORENTA, Trening in šport, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Jahanje brez sedla je ena izmed tistih idej, ki v marsikaterem jahaču pričara romantično predstavo popolne povezanosti med jahačem in konjem. Načeloma velja, da manj opreme kot uporabljamo, bolj tesen mora biti odnos med človekom in konjem. Jahanje brez sedla zahteva tudi boljše ravnotežje in nadzor nad lastnim telesom.

INSTAGRAM

Title

Go to Top