OOKAMI.SI POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI

PIŠKOTKI

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju LOUVE LTD. podružnica Ljubljana pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

  • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
  • datum in ura nastopa oz. zahteve,
  • ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,
  • povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,
  • vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
  • vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

KAJ JE PIŠKOTEK

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

Vrste piškotkov:

Začasni ali sejni piškotek (session cookies): Piškotek, ki nam omogoča povezavo vaših dejanj tekom seje v brskalniku. Seja v brskalniku se začne, ko odprete okno brskalnika, in se konča, ko ga zaprete. Sejni piškotki so ustvarjeni začasno in so izbrisani, ko se zapre okno vašega brskalnika.

Trajni ali shranjeni piškotek (persistent cookies): Piškotek, ki ostane na vaši napravi. Čas, ki je določen v piškotku, in se aktivira vsakič, ko obiščete spletno stran, ki je ustvarila ta določen piškotek.

Različne vrste piškotkov

Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:

Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki ste jih zahtevali. Npr., da se shranijo izdelki, ki ste jih dodali v spletno košarico. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.

Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Npr., stran vam lahko nudi lokalne vremenske napovedi ali prometne novice z uporabo piškotka, da shrani informacije o regiji, v kateri se trenutno nahajate, si zapomni vaše spremembe velikosti besedila, pisave in ostalih delov spletne strani, ki so prilagodljive in vam nudijo zahtevane storitve, kot so ogled videa ali komentar na blogu. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.

Izvedbeni piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate spletno stran. Npr., katere strani obiskujete najpogosteje, ter če prejmete od njih sporočilo o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Te informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani.

Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb: Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci. Ciljni ali oglaševalni piškotki so lahko pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija. Za več informacij o oglaševalskih piškotkih in zasebnosti na spletu si oglejte vodnik, ki ga je ustvarila panoga za oglaševanje na internetu in je na voljo na strani www.youronlinechoices.com.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV NA TEJ STRANI

Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.

VTIČNIKI ZA DRUŽBENA OMREŽJA

Na spletni strani www.ookami.si porablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Instagram, YouTube. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov.

Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Facebook
Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Facebook. Za to uporabljamo gumb »Všeč mi je« in “Deli” ter vtičnik za Facebook Messenger. Pri tem gre za ponudbo podjetja Meta Platforms Ireland Limited. Ko obiščete eno od naših spletnih strani, ki ta vtičnik uporablja, se zaradi tega ne vzpostavi povezava s tem podjetjem. To se zgodi šele po vaši izrecni privolitvi, po katerem vas vprašamo pri kliku na ustrezen gumb.

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Meta na spletni strani: https://www.facebook.com/about/privacy

Če ne želite, da Facebook podatke, ki jih zbere s pomočjo naše spletne strani, neposredno poveže z vašim profilom Facebook, se morate pred svojim obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Nalaganje Facebookovih vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki (Add-Ons) za svoj brskalnik, npr. s funkcijo »Facebook Blocker«.

Youtube
Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc.

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://policies.google.com/privacy?hl=sl

Pri vašem obisku naše spletne strani se v primeru klika na DA, ŽELIM PIŠKOTKE shranjujejo piškotki.

Za tehnično izvedbo klika na NE ŽELIM PIŠKOTKOV se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

VAŠE NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Obstaja več načinov za upravljanje in nadzor nad vašimi nastavitvami za piškotke.
Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.
Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in obvestilo o piškotkih boste prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran. Kljub temu lahko upravljate z nastavitvami vašega piškotka v vašem spletnem brskalniku kot tudi na spletnih straneh tretjih oseb, ki namestijo piškotek na vašo napravo prek naših spletnih strani.

Izključitev piškotkov v vašem spletnem brskalniku

Večina modernih spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.

Če spremenite vaše nastavitve za piškotke v vašem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbrišete ali blokirate vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za naše spletne strani. Prav tako boste morali prilagoditi svoje piškotke za vsak brskalnik posebej.

Informacije o piškotkih se v spletnem brskalniku običajno nahajajo v razdelku ‘Pomoč’. Spodaj so povezave do razdelka ‘Pomoč’ v nekaterih najpogosteje rabljenih spletnih brskalnikih:

Microsoft Internet Explorer – http://support.microsoft.com/kb/196955

Mozilla Firefox – http://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Google Chrome – http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Apple Safari – http://www.apple.com/support/safari/

Opera – http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Google Android – http://support.google.com/android/?hl=en

Windows Phone – http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings.aspx

Blackberry –http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Browser_settings_32784_11.jsp

Izključitev piškotkov od drugod

Piškotke, ki so v uporabi na naši spletni strani, lahko onemogočite po navodilih z namestitvijo posebnega dodatka (Opt-out Browser Add-on). Navodila za njegovo namestitev se nahajajo na spodnji povezavi:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Upoštevajte, da če onemogočite izvedbene piškotke, ki jih naša spletna stran namesti, ne bomo mogli izvedeti, kaj je ljudem všeč na naši spletni strani in kaj ne. Na ta način bomo težje izboljšali naše spletne strani in vašo uporabniško izkušnjo.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.

POLITIKA ZASEBNOSTI

LOUVE LTD.podružnica Ljubljana spoštuje vašo pravico do zasebnosti in si prizadeva za najvišjo stopnjo varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri ponujanju storitev zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Želimo vas seznaniti, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

LOUVE LTD.podružnica Ljubljana se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali ob registraciji ali ob naročilu (pridobitvi naročniškega uporabniškega imena), ali jih bomo od vas pridobili, ker ste obiskali našo spletno stran, uporabljeni v skladu s tem dokumentom, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je LOUVE LTD. podružnica Ljubljana, Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Kategorije osebnih podatkov in namen obdelave podatkov

Obiskovalec spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani LOUVE LTD.podružnica Ljubljana se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu, verzija brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Te podatke obdelujemo z namenom spremljanja delovanja in vodenja statistike obiskov na naši spletni strani, za ocenjevanje zainteresiranosti uporabnikov ter zaradi varovanja omrežja.

Prejemnik e-novic

Kot obiskovalec naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih okrožnic, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih (v nadaljevanju e-novice).

Podatki, ki jih shranjujemo, so: na spletnem strežniku se avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu, verzija brskalnika, čas obiska, ime prehodne strani), elektronski naslov obiskovalca za prejemanje e-novic, datum in čas pošiljanja e-novic ter ID poslanega sporočila.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje e-novic kadarkoli prekličete.

Registrirano uporabniško ime

Z registracijo na naši spletni strani soglašate s Splošnimi pogoji in avtorskimi pravicami, navedenimi na spletni strani LOUVE LTD.podružnica Ljubljana. Za uporabo nekaterih storitev na portalu morate opraviti brezplačno registracijo, pri kateri boste morali izbrati uporabniško ime in geslo ter vnesti svoj elektronski naslov. LOUVE LTD.podružnica Ljubljana na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniško datoteko (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu, verzijo brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Strežnik beleži tudi IP-naslov registriranega uporabnika, s katerega je oddal svoj komentar v spletni forum.

Kot registrirani uporabnik naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih biltenov, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih.

Registrirani uporabnik prejme ob registraciji obvestila o uporabi spletnih storitev in po potrebi tudi sistemska obvestila o delovanju sistema, obvestila o posodobitvah storitev ter obvestila z napotki in pomočjo v primeru zaznave neuporabe uporabniškega računa. Ob daljši neaktivnosti uporabniškega računa LOUVE LTD.podružnica Ljubljana lahko registrirano uporabniško ime izbriše. Na ta obvestila se ni mogoče odjaviti.

Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil podatke avtomatsko obdelujemo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost uporabnika.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje vsebinskih sporočil kadarkoli prekličete (na dnu prejetega sporočila)

Naročniško uporabniško ime

Spletna naročnina se veže na registrirano uporabniško ime. Če naročnik nima uporabniškega imena, mu ga ob sklenitvi naročnine dodelimo mi. Ob sklenitvi naročniškega razmerja morate posredovati podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila:

  • ime in priimek, naziv,
  • naslov prejemnika,
  • naziv podjetja,
  • naslov podjetja,
  • elektronski naslov,
  • telefonska številka.

Podatki, ki so zbrani ob sklenitvi naročniškega razmerja, se zbirajo z namenom opravljanja dejavnosti LOUVE LTD.podružnica Ljubljana, to je za sklenitev naročniškega razmerja, sklenitev pogodbe o sodelovanju, prijavo na dogodek itd. Ti podatki se hranijo in obdelujejo za pripravo ponudbe, pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe (6.1(b) člen Uredbe o varstvu osebnih podatkov). Ker je obdelava teh podatkov nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko izvaja že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

LOUVE LTD.podružnica Ljubljana lahko prejete osebne podatke svojih kupcev uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev. Navedene osebne podatke LOUVE LTD.podružnica Ljubljana hrani in obdeluje do pisnega preklica kupca. Kupec lahko kadarkoli pisno zahteva, da LOUVE LTD.podružnica Ljubljana ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. LOUVE LTD.podružnica Ljubljana je zavezan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval. Stroške vseh dejanj v zvezi s tem nosi LOUVE LTD.podružnica Ljubljana

Na naši spletni strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih biltenov, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih.

Naročnik prejme ob sklenitvi naročniškega razmerja obvestila o uporabi spletnih storitev in po potrebi tudi sistemska obvestila o delovanju sistema, obvestila o posodobitvah storitev ter obvestila z napotki in pomočjo v primeru zaznave neuporabe naročniškega uporabniškega računa. Na ta obvestila se ni mogoče odjaviti.

Uporabniki podatkov

Vaši podatki, zbrani na katerikoli pravni podlagi, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

LOUVE LTD.podružnica Ljubljana lahko v okviru svoje pristojnosti vaše osebne podatke razkriva naslednjim uporabnikom podatkov:

ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;

ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;

FURS, druge institucije, ki imajo podlago v zakonu.

LOUVE LTD.podružnica Ljubljana kot upravljavec zbrane osebne podatke lahko posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki te podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil ter so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov.

Posredovanje osebnih podatkov

LOUVE LTD.podružnica Ljubljana ne posreduje osebnih podatkov tretjim osebam, v tretje države ali mednarodne organizacije.

Izjema so statistični podatki o obisku in uporabi spletnih mest, za katere se uporabljajo spletne platforme Google Analytics in OnThe.io. Podatki, ki jih posredujemo, so anonimizirani, tako da upravljavec analitičnega orodja ne more identificirati osebe, na katero se posredovani podatki nanašajo. Več informacij v Googlovih pogojih storitve in pravilniku zasebnosti.

Obdobje hrambe

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

  • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 12 mesecev

vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem (pogodbe, naročilnice, prijave na dogodek) se hranijo še 5 let po koncu sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe oziroma če obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), je rok hrambe 10 let; v tem času je obdelava podatkov omejena;

vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do vašega preklica.

Način varstva vaših podatkov

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Podjetje LOUVE LTD.podružnica Ljubljana izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki uničijo oziroma izbrišejo.

Vaše pravice

Skladno z določilom 15. člena Splošne uredbe (EU) o varstvu podatkov imate pravico, da od nas zahtevate potrditev o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke ali ne. Če vaše osebne podatke obdelujemo, lahko zahtevate izpis svojih osebnih podatkov. Zagotovili vam bomo kopijo vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Obenem vam bomo posredovali tudi preostale informacije glede obdelave vaših osebnih podatkov ali ustrezne povezave na te informacije, in sicer glede namena obdelave, vrste osebnih podatkov, kdo so uporabniki vaših osebnih podatkov, oziroma kategorije uporabnikov, predvideno obdobje hrambe vaših osebnih podatkov, obstoj vaše pravice, da od nas zahtevate popravek ali izbris vaših osebnih podatkov ali omejitev njihove uporabe in o obstoju pravice do ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov (na primer glede obdelave za namene neposrednega trženja ali za nekatere odločitve, ki so bile sprejete izključno z avtomatsko obdelavo, vključno s profiliranjem) ter o pravici do pritožbe pri Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije. Če vaših osebnih podatkov nismo pridobili od vas, bomo navedli vir pridobitve vaših osebnih podatkov.

Če smo pridobili vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico to privolitev umakniti kadarkoli, ne da bi to za vas imelo negativne posledice. Če pa je vaša privolitev za obdelava posameznega osebnega podatka vezana na pridobitev pravice oziroma izpolnitev naše storitve, boste v tem primeru pravico izgubili oziroma vam ne bomo več mogli zagotavljati določenih naših storitev (npr. prepoveste obdelavo vašega elektronskega naslova, posledično vam ne bomo mogli pošiljati določenih naših edicij). Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi svojega zakonitega interesa (kot je razloženo zgoraj), imate pravico do ugovora zoper takšno obdelavo. Glede vaše zahteve po omejitvi obdelave vaših osebnih podatkov morate upoštevati, da so lahko v določenih primerih vaše pravice omejene, kadar nad njimi prevladajo drugi ali naš zakoniti interes.

Svoj zahtevek po seznanitvi z vašimi osebni podatki, ki jih obdelujemo, oziroma zahtevek po informaciji, ali obdelujemo kakšne vaše osebne podatke, lahko pošljete v kakršnikoli obliki na enega od spodaj naštetih načinov oziroma naslovov:

Poštni naslov: LOUVE LTD. PODRUŽNICA LJUBLJANA, Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana

Elektronski naslov: info@louve-ltd.eu

ali ga podate osebno na zapisnik na sedežu naše družbe.

Da bi preprečili morebitne zlorabe, se bomo morali prepričati, da ste vi res oseba, za katero zahtevate informacijo o osebnih podatkih, ki jih obdelujemo, in vas bomo v dvomu glede vaše prave identitete pozvali k posredovanju dodatnih podatkov ali dokazil, da ste oseba, ki je upravičena do podatkov iz zahtevka.

Zahtevek za posredovanje podatkov v hrambi

Vaš zahtevek bomo izpolnili čim hitreje in brez nepotrebnega odlašanja, a ne pozneje kot v mesecu dni od prejema popolnega zahtevka, skladno z določilom 12. člena Splošne uredbe (EU) o varstvu podatkov.

Kontakt upravljavca podatkov

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki vam bo odgovorila pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju LOUVE LTD.podružnica Ljubljana:

Kontaktna oseba: Špela Kolenc
Elektronski naslov: info
@louve-ltd.eu

Končna določila

Pridržujemo si pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Predvidoma se bo posodabljala 2x letno (februar, avgust) Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

V Ljubljani, 12.09.2021