V SLUŽBI NAŠIH ŽIVALI

ZAKAJ POSTATI NAŠ NAROČNIK

Živalsko starševstvo za veliko večino predstavlja družino enakovredno človeški. Vsak dan je poln, prinaša ogromno veselja, radosti in odkrivanje novega sveta. Pa vendar, biti starš, prijatelj in pravičen skrbnik, ter združiti naš in živalski svet, predstavlja lahko tudi velik izziv ter veliko prilagajanja in učenja.

Da bo vaše sobivanje brez dilem in stresa, da boste z lahkoto premagovali vedenjske in zdravstvene izzive, vas naša ekipa opremi z znanjem, izdelki in storitvami, ki vas bodo oblikovale v SUPER ŽIVALSKEGA SKRBNIKA.

IMATE VPRAŠANJA? KONTAKTIRAJTE NAS
 • Vsak mesec minimalno 15 avtorskih člankov naših strokovnjakov o oskrbi, zdravju, treningu, vedenju vseh živalskih sopotnikov.

 • Spletna revija. Vsi mesečni ali letni naročniki prejmete revijo objavljenih člankov, katero si enostavno prenesete na svojo napravo.

 • Potrebujete kvalitetne krmne dodatke, terapijo ali pomoč pri vzgoji? Popusti pri nakupu izdelkov in storitev v naši butični trgovini. Letni naročniki pa prejmejo do 10% popusta na storitve naših strokovnjakov!

 • Popusti in ugodnosti pri udeležbi spletnega tečaja, webinarjev, prenosu spletnega gradiva in izobraževalnih vsebin. Pridobite naprecenljivo znanje!

 • Živalsko starševstvo je lepo, a polno izzivov. Delite svoje izkušnje in postanite del ÖKAMI skupnosti!

LETNA NAROČNINA

69,001 leto
 • 2 MESECA BREZPLAČNA NAROČNINA
 • NEOMEJEN DOSTOP DO VSEH ČLANKOV
 • POPUST NA IZOBRAŽEVALNE VSEBINE
 • DO -10 % POPUSTA NA STORITVE NAŠIH STROKOVNJAKOV
 • BREZPLAČNA POŠTNINA NA ENKRATNI NAKUP NAD 40 EUR

MESEČNA NAROČNINA

6901 mesec
 • NEOMEJEN DOSTOP DO VSEH ČLANKOV ZA 30 DNI
 • POPUST NA IZOBRAŽEVALNE VSEBINE V OBDOBJU ZAKUPLJENE NAROČNINE
 • BREZPLAČNA POŠTNINA NA ENKRATNI NAKUP NAD 40 EUR

Tu smo za vašo kosmato družino 

...in za kvalitetno sobivanje.

Pasti vzgoje reaktivnega psa

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pasti vzgoje reaktivnega psa

Vzgoja psa, ki ga naša družba označuje kot reaktivnega, je pogosto zahtevna tako fizično kot psihično. Na internetu najdemo ogromno, pogosto nasprotujočih si, informacij. Naša okolica, sosedje, prijatelji, družina in celo naključni mimoidoči imajo polno nasvetov, kako naj bi zgledala vzgoja našega psa.

Vzgoja reaktivnega psa

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Vzgoja reaktivnega psa

Ko govorim o reaktivnem psu, imam v mislih psa, ki se prehitro odzove na dražljaje iz okolja. Vzrok za tak odziv je vedno preobremenjenost, ki pa ima lahko različne izvore. Osebek je lahko preobremenjen zaradi nesigurnosti, strahu, frustracije, neizkušenosti, pretekle izolacije, bolezni, bolečine in podobno. Največji problem v naši družbi predstavlja agresiven odziv na pse in/ali ljudi, ker je po naših merilih to nesprejemljivo.

Staranje psov 3. del – hipotioridizem pri psih

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Staranje psov 3. del – hipotioridizem pri psih

Hipotiroidizem pomeni zmanjšano delovanje ščitnice, žleze z notranjim izločanjem, ki je locirana na vratu in skrbi za nastajanje dveh hormonov, in sicer tiroksina (T4) in trijodtironina (T3). Ščitnica vpliva na skoraj vse procese v organizmu, saj vpliva na metabolizem in s tem na delovanje srca in možganov, vpliva tudi na kožo, mišice in kosti.

Spolno vedenje mačk

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Spolno vedenje mačk

Spolna sla je mešanica (po)gona, vzburjenja in/ali osnovnega motivacijskega čustva sla. Fiziološko ga ne moremo izničiti, vendar ga lahko omilimo s skopitvijo, farmakologijo in/ali vedenjsko terapijo. Čeprav lahko o reprodukciji govorimo kot o smislu življenja, vendar ko želimo imeti mačke za družne živali, jim v imenu lažjega sobivanja le-to odvzamemo. Izjeme so mačkarne, kjer je razplod lepih mačk namen sam po sebi. A razstavni lepotni ideali niso vedno kazalniki zdravja.

Kdo je kriv za obračanje sedla?

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Kdo je kriv za obračanje sedla?

Vsi jahači vemo, da je iskanje sedla, ki se odlično prilega tako jahaču kot konju, nočna mora. Dobro sedlo je nujen pogoj za pravilno gibanje konja pod jahačem in za ohranjanje zdravega hrbta. Iskanje dobro prilegajočega se sedla je izjemno kompleksen proces, ki zahteva ne le izkušenega sedlarja, temveč tudi občutljivega jahača, ki zna pod seboj začutiti razliko. Da je stvar še bolj zahtevna, se včasih tudi dobro prilegajoča sedla lahko grdo obnašajo.

Ali je jahanje brez sedla lahko škodljivo?

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Ali je jahanje brez sedla lahko škodljivo?

Jahanje brez sedla je ena izmed tistih idej, ki v marsikaterem jahaču pričara romantično predstavo popolne povezanosti med jahačem in konjem. Načeloma velja, da manj opreme kot uporabljamo, bolj tesen mora biti odnos med človekom in konjem. Jahanje brez sedla zahteva tudi boljše ravnotežje in nadzor nad lastnim telesom.

Vektorske bolezni – Lejšmanioza

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Vektorske bolezni – Lejšmanioza

Lejšmanioza je bolezen, ki jo povzroča protozoj, zajedavec Leishmania Infantum. V Evropi je vektor za Leishmanijo peščena muha iz rodu Phlebotomus. Pri sesanju krvi samice te muhe prenašajo zajedavca na druge živali. Klinična slika bolezni, ki je tudi zoonoza, je zelo raznolika –od subklinične do hude, celo smrtne oblike, razvoj bolezni je v veliki meri odvisen od gostiteljevega imunskega odgovora.

Rastline in konji 2.

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Rastline in konji 2.

V tem prispevku bi rada omenila nekaj pomembnih rastlin, ki jih lahko uporabljamo kot prehranski dodatek za konje (in tudi za nas) in jih najdemo skoraj povsod. Če imate le možnost, vam toplo priporočam, da se s konjem odpravite na sprehod, kjer mu lahko omogočite dostop do nabiranja plevelov in glodanja drevesnih vej in listov. To lahko ne samo koristi konjevemu zdravju, temveč tudi izredno pozitivno vpliva na vajin odnos. Spomnimo se, da konji v divjini večino dneva preživijo ob nabiranju rastlin, kar je zanje tudi zelo pomemben socialen oziroma povezovalni element.

Kako se prepletata svet konj in rastlin 1. del

27. maja, 2022|Komentarji so izklopljeni za Kako se prepletata svet konj in rastlin 1. del

Narava nas nenehno spominja, da je vse ciklično povezano, skozi stalno spreminjanje različnih oblik življenja. Cikli se gibajo v plesu nasprotij, ki se med sabo privlačijo, odbijajo in tudi dopolnjujejo. Konji tem življenjenjskim silam nagonsko sledijo in se jim prepuščajo, ne da bi o tem razmišljali. Za razliko od človeka, ki je skozi sodoben način življenja v veliki meri izgubil posluh za signale, ki mu jih narekuje telo. Divji konji se s pomočjo nagona direktno povezujejo z naravnimi elementi in drugimi živalskimi in rastlinskimi svetovi. Od sposobnosti povezovanja je odvisna kvaliteta njihovih življenj ali celo preživetje.