V SLUŽBI NAŠIH ŽIVALI

ZAKAJ POSTATI NAŠ NAROČNIK

Živalsko starševstvo za veliko večino predstavlja družino enakovredno človeški. Vsak dan je poln, prinaša ogromno veselja, radosti in odkrivanje novega sveta. Pa vendar, biti starš, prijatelj in pravičen skrbnik, ter združiti naš in živalski svet, predstavlja lahko tudi velik izziv ter veliko prilagajanja in učenja.

Da bo vaše sobivanje brez dilem in stresa, da boste z lahkoto premagovali vedenjske in zdravstvene izzive, vas naša ekipa opremi z znanjem, izdelki in storitvami, ki vas bodo oblikovale v SUPER ŽIVALSKEGA SKRBNIKA.

IMATE VPRAŠANJA? KONTAKTIRAJTE NAS
 • Vsak mesec minimalno 15 avtorskih člankov naših strokovnjakov o oskrbi, zdravju, treningu, vedenju vseh živalskih sopotnikov.

 • Spletna revija. Vsi mesečni ali letni naročniki prejmete revijo objavljenih člankov, katero si enostavno prenesete na svojo napravo.

 • Potrebujete kvalitetne krmne dodatke, terapijo ali pomoč pri vzgoji? Popusti pri nakupu izdelkov in storitev v naši butični trgovini. Letni naročniki pa prejmejo do 10% popusta na storitve naših strokovnjakov!

 • Popusti in ugodnosti pri udeležbi spletnega tečaja, webinarjev, prenosu spletnega gradiva in izobraževalnih vsebin. Pridobite naprecenljivo znanje!

 • Živalsko starševstvo je lepo, a polno izzivov. Delite svoje izkušnje in postanite del ÖKAMI skupnosti!

LETNA NAROČNINA

69,001 leto
 • 2 MESECA BREZPLAČNA NAROČNINA
 • NEOMEJEN DOSTOP DO VSEH ČLANKOV
 • POPUST NA IZOBRAŽEVALNE VSEBINE
 • DO -10 % POPUSTA NA STORITVE NAŠIH STROKOVNJAKOV
 • BREZPLAČNA POŠTNINA NA ENKRATNI NAKUP NAD 40 EUR

MESEČNA NAROČNINA

6901 mesec
 • NEOMEJEN DOSTOP DO VSEH ČLANKOV ZA 30 DNI
 • POPUST NA IZOBRAŽEVALNE VSEBINE V OBDOBJU ZAKUPLJENE NAROČNINE
 • BREZPLAČNA POŠTNINA NA ENKRATNI NAKUP NAD 40 EUR

Tu smo za vašo kosmato družino 

...in za kvalitetno sobivanje.

Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 2. del

14. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 2. del

Čeprav se zdi vstopanje v pristen stik zelo abstraktno, pa vendar obstajajo konkretne metode, ki nam služijo kot smerokazi na tej poti. To je popotovanje vase, saj ko izstopimo iz pogojenega vedenja in razmišljanja, lahko opazimo, da je edino, na kar lahko zares vplivamo, naš um. Um je gospodar naših stanj in šele ko začnemo zavestno spreminjati svoje počutje in posledično svoje vedenje, bo povratna zanka v stiku oziroma odnosu z drugim sama od sebe poskrbela, da bomo dobili vrnjen drugačen odziv. Poenostavljeno povedano – to, kar sejemo, to žanjemo.

Kardiološke bolezni pri psih 1.del

14. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Kardiološke bolezni pri psih 1.del

Bolezni srca predstavljajo velik delež bolezni starejših živali in so pogosto tudi vzrok za smrt. Po podatkih naj bi imel vsak deseti pes, ki pride na pregled v veterinarsko ambulanto, bolezen srca – najpogosteje je to miksomatozna bolezen mitralne zaklopke, manj pogosta so dilatativna kardiomiopatija, subaortna stenoza ter pulmonalna stenoza.

Rebra, dihanje in povezava z gibalnim aparatom

14. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Rebra, dihanje in povezava z gibalnim aparatom

Ko se pogovarjamo o tipičnih težavah konj, se najpogosteje osredotočamo na njegov hrbet, težave z vratom in okolico medenice. Tam se težave namreč kažejo najbolj očitno, poleg tega pa neposredno pripomorejo k morebitnim poškodbam. Področje, ki brez očitnih znakov lahko povzroča velike težave, je konjeva rebrna kletka in z njo povezana konjeva sposobnost dihanja.

Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 1. del

13. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Pristen stik kot pogoj za delo s konjem 1. del

Od nekdaj je znano, da so nekateri ljudje znali bolje ravnati s konji kakor drugi. Delo s konjem zagotovo ni za vsakogar in zahteva posebno posvečenost. Znanje in izkušnje so pri tem zagotovo pomembni, vendar je za pristen stik s tako občutljivim in močnim bitjem, kot je konj, potrebno še veliko več. Pristen stik se najprej obudi znotraj našega uma in telesa ter se skozi povratno zanko manifestira v odnosu z drugim. To pomeni, da povezava stika teče vedno hkrati v dve smeri in kar dajemo od sebe, na nek način dobimo nazaj "oplemeniteno" s strani drugega.

Začnimo z osnovo – energija in makroelementi v pasji in mačji prehrani

12. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Začnimo z osnovo – energija in makroelementi v pasji in mačji prehrani

Pravilna prehrana je eden pomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in ključnega pomena za obvladovanje bolezni. Poznavanje lastnosti hranil, potreb, razpoložljivosti hranil in poznavanje posledic pomanjkanja ali presežkov je pomembno za razumevanje zdravja psov in mačk ter povod za pravilno ukrepanje in hitro prilagajanje.

Koliko spanja potrebuje moj pes?

12. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Koliko spanja potrebuje moj pes?

Najbolj pravilen odgovor na to vprašanje bi bil, kolikor časa potrebuje. Čeprav obstajajo okvirne izmerjene vrednosti, je količina spanca, ki ga potrebuje vaš pasji spremljevalec, odvisna od mnogih dejavnikov. V nasprotju z ljudmi, ki povprečno potrebujejo okoli 8 ur spanca, odrasli psi potrebujejo nekje med 12 in 14 ur spanja na dan, medtem ko mladički potrebujejo še več, nekje med 18 in 22 ur. Koliko točno potrebuje vaš pes, je med drugim odvisno od starosti, aktivnosti, prehrane in velikosti psa.

Spoznajmo bele dihurje

12. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Spoznajmo bele dihurje

Beli dihurji (Mustela putorius furo) so zelo inteligentni, radovedni in živahni hišni ljubljenčki, ki krajši del dneva porabijo za igo in hranjenje, preostali del (tudi do 20 ur) pa izkoristijo za spanje in počitek. So manjše velikosti (samičke 0,51–kg, samci 1–2 kg), vendar naj vas to ne zavede – spadajo med zveri in so zato kot hišni ljubljenčki veliko bolj zahtevni kot npr. psi ali mačke. Za kvalitetno življenje potrebujejo izkušenega lastnika in nikakor niso primerni za družine z majhnimi otroki.

Vaje za raztezanje

12. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Vaje za raztezanje

Raztezanje oziroma »strečing« je ena izmed tem, ki se pogosto pojavlja tako v športnem svetu ljudi kot v našem konjskem svetu. Ob prebiranju literature in različnih študij ter ob spremljanju različnih terapevtov lahko ugotovimo, da se mnenja in prepričanja v zvezi z raztezanjem zelo razlikujejo, zato lastniki živali pogosto ne vedo, kaj je res in kako se lotiti izvajanja vaj.

Koliko gibanja potrebuje moj pes?

12. septembra, 2022|Komentarji so izklopljeni za Koliko gibanja potrebuje moj pes?

Čeprav sta pes in volk že več kot 100.000 let na različnih evolucijskih poteh, imata vseeno še vedno veliko skupnih značilnosti. Kljub veliki razliki v velikosti različnih pasem je osnovni ustroj telesa pri vseh psih in tudi njihovih najbližjih sorodnikih, volkovih, enak.