07.september – vstopnica za 1.Živalsko konferenco “Mali sesalci, ptice, želve” (17:00h – 21:00h)

Spoštovani ljubitelji živali in narave! V septembru za vas pripravljamo velik dogodek!

Življenje z živalmi je učenje in to se za nas in naše strokovnjake nikoli ne zaključi. Pa za vas? Kako dobro zares poznamo temeljno naravo , potrebe in komunikacijo vrste, ki jo imamo v oskrbi? Zato vas vabimo, da se nam v duhu programa našega izobraževalnega projekta za živalsko starševstvo ŌKAMI pridružite na 1. ŽIVALSKI KONFERENCI – EVOLUCIJA SOBIVANJA, kjer bodo izobraževalne vsebine strokovnih avtorjev oživele na zanimivih predavanjih in praktičnih prikazih!

“Evolucija sobivanja” je prva in temeljna konferenca v nizu prihajajočih letnih dogodkov, ki bodo gostili zanimive strokovnjake in odprli vrata novemu znanju na področju dela z živalmi!

PROGRAM ČETRTEK 07.09.2023 – Dogodek bo posvečen raziskovanju in razpravi o življenju in dobrobiti najmanjšim družnih živali v naravnem okolju ter njihovi evoluciji do današnjega položaja hišnih sopotnikov. Kaj pa nam ponuja program?

 •  I. sklop: Male družne živali v naravnem okolju

Govorili bomo o naravnem okolju, v katerem papige, želve, mali sesalci in druge male družne živali živijo. Spoznali bomo njihovo edinstveno vedenje, prilagoditve in pomen za ekosisteme.

 • II. sklop: Evolucija udomačitve
Preučili bomo, kako so nekatere živali, nekoč uporabljene kot temeljne dobrine (v prehranske namene, oblačila…) postale del našega vsakdanjega življenja kot ljubljeni hišni družabniki. Poudarek bo na etičnem odnosu med človekom in njegovimi malimi družnimi živalmi ter pomenu ohranjanja naravnih nagonov in zdravja teh živali tudi v ujetništvu
 •  III. sklop: Nadomeščanje naravnih vedenj in okolja – ptice, mali sesalci, želve
V tretjem sklopu bomo govorili o primernem okolju za papige, kunce, kopenske želve in podobne živali v ujetništvu. Poudarek bo na prilagoditvi njihovega bivališča in aktivnosti, da lahko izražajo naravno vedenje in potrebe. Slišali bomo tudi primere najboljših praks.
 • Poudarek predavanja bo na kuncih, kopenskih želvah in malih papigah, v kontekstu pa bodo omenjene tudi druge vrste.
 • Vas zanimajo druge živali? Naročite vstopnico TU.
 • Vstopnica že služi kot prijava!
 • 📆Kdaj? Četrtek 7.9. 2023 med 17:00 in 21:00
 • 🌐Kje? Biotehniški center Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo
 • Dijakom ali študentom nudimo 55% popust ob predložitvi potrdila oz. izkaznice (izkaznica se predloži na vstopu). KODA POPUSTA: VETKONF

Spoznajte predavatelje:

PODALJŠALI SMO “EARLY BIRD” – DO 27.08.2023 NUDIMO POPUST NA VSTOPNICO!

Obiskovalci boste imeli 3×20 minut odmora, kjer bo na voljo obisk razstavljalcev, ponudba toplih pijač in prigrizkov.

Z udeležbo se strinjate, da se bo dogodek snemal in slikal, gradivo bo v skladu z dobro prakso uporabljeno v oglaševalske namene ÖKAMI projekta, posnetek pa bo brezplačno na voljo vsem udeležencem.

Več o celotnem dogodku PREBERITE TU. Se dogodka ne morete udeležiti? Posnetki konference bodo na voljo v naši trgovini na ookami.si/trgovina. Vabljeni!

Cena izdelka:

89,00 

IZDELKI PharmaHorse IZ NAŠE BUTIČNE PONUDBE ZARADI SPREMEMB ASORTIMAJA TRENUTNO NISO DOBAVLJIVI. HVALA ZA RAZUMEVANJE!

Z veseljem vam odgovorimo na vprašanja! info@ookami.si

Naročniki na revijo prejmejo brezplačno poštnino.

Opis

Ali ste vedeli?

👣Osamljene skobčevke pogosto razvijejo samodestruktivno vedenje.

🐦Skobčevke so izredno socialne živali, zato je zaželeno, da imamo doma dve ali več. Tako bodo ptice lahko izražale naravno vedenje, imele bodo družbo in ne bodo osamljene, sploh ko lastnika ne bo zraven. Ptice, ki živijo skupaj, imajo manj možnosti, da razvijejo psihološke težave. Idealno je, da imamo skupaj ptice iste vrste. Ptice, ki živijo same, so običajno zelo osamljene (sploh, ko lastnika ni doma oz. je dlje časa odsoten), in lahko hitro začnejo kazati znake samodestruktivnega vedenja (puljene perja itd.).

👣Pri želvah, ki živijo v terariju, pogosto opažamo, da se »zabijajo« v stekleno steno terarija, praskajo po steklu ipd., kar so znaki, da je njeno bivalno okolje premajhno.

🐢Najnovejše RSPCA smernice priporočajo, da želvam zagotovimo velik zunanji prostor z ustreznim »notranjim« prostorom. To je lahko hiška oz. zaprto skrivališče, ki želvo varuje pred zunanjimi dejavniki (dež, vročina …). Pokriti del naj bo za eno želvo velik najmanj 180 x 120 cm, v skrivališču pa naj bo ustrezna podlaga, in sicer dovolj globok substrat (najmanj 5 cm), kot je npr. mešanica ilovice in peska. Temperatura znotraj skrivališča naj ponoči ne pade pod 15 ˚C, čez dan pa naj bo 20–25 ˚C. Zunanji prostor za eno želvo mora obsegati najmanj 10 m2

👣Kunec in zajec sta dve različni živalski vrsti, čeprav iz istega reda in družine. Hišni kunci so izključno domače živali in pri nas, v Sloveniji, ne živijo v naravi. Zajci pa niso udomačeni in jih je v ujetništvu prepovedano zadrževati

🐇V naravi kunci živijo vedno v večjih skupinah tudi zato, ker so plen, saj ima takšno življenje kar nekaj prednosti. Recimo, omogoča jim ohranjanje toplote pozimi in opozarjanje pred plenilci, če so ti v bližini. Če pa je kunec sam, je lahko zaradi tega tudi nemiren, saj mora ves čas sam opazovati okolico in se tako zelo redko zares sprosti. Raziskave so pokazale, da pomeni kuncu družba drugega kunca toliko kot hrana. A previdno, kunci so namreč precej teritorialne živali, samice celo bolj kot samci, zato združevanje ni vedno preprosto, se je pa za to vredno potruditi. Kunci, ki živijo skupaj, naj bodo sterilizirani in kastrirani, za njihovo medsebojno spoznavanje pa si vedno vzamemo čas.

Vas zanima več? Vabljeni na konferenco, kjer boste prejeli:

 • Kakovostne, koristne in preverjene informacije o oskrbi, vedenju, vzgoji, zdravju, terapijah in naravi družnih živali, ki vam bodo pojasnile vedenje in potrebe vaših živali in vam olajšale sobivanje.
 • Na našem portalu ookami.si najdete preko 300 strokovnih avtorskih prispevkov namenjenih vsem živalskim sopotnikom. Izobraževalne članke pa smo zbrali tudi v uporabne e-priročnike za vsako živalsko vrsto. E-priročniki so na voljo našim letnim naročnikom, v času konference pa vsi obiskovalci prejmete BREZPLAČEN IZVOD.
 • Popusti se ne seštevajo. Popust za študente, dijake in učence velja od 04.09.2023 dalje za udeležbo na dogodku do vključno 10.09.2023 ob predložitvi potrdila.
 • Posnetek celotne konference.
 • Certifikat o udeležbi na konferenci.
 • POGOSTITEVBioWAY: V celotnem času konference bosta na voljo pijača in prigrizki. V soboto in nedeljo obiskovalci brezplačno prejmejo tudi topel obrok. 

Pogostitev 1. živalske konference

 

BONUS: Na konferenci bodo tudi zanimivi razstavljalci, ki podpirajo empatično skrbništvo živali! Za vas pripravljajo tudi ugodnosti in dodatno ponudbo!

Vaša udeležba bo podprla naše poslanstvo in prispevala k izboljšanju življenja živali, saj so te v celoti odvisne od človeka. 👣💙🐾

PRISRČNO VABLJENI!

*Na ŌKAMI portalu si prizadevamo vzdrževati podatke o izdelkih in storitvah tekoče in kar se da preverjene. V kolikor pride do nepredvidenega roka dobave, spremembe cene ali lastnosti izdelka, bomo preko elektronske pošte kupca o tem tudi obvestili in po potrebi omogočili odstop od nakupa v skladu s POGOJI POSLOVANJA. Zahvaljujemo se za razumevanje, družina ŌKAMI. 🐾💙👣*