Daša Korže

Mag. inž. zoot.

Storitve

Avtor ne nudi nobene storitve

Avtorski članki

Nadaljujemo z osnovami – vitamini in minerali v pasji in mačji prehrani

V članku se osredotočamo na pomembnost mineralov in vitaminov v prehrani psov

Začnimo z osnovo – energija in makroelementi v pasji in mačji prehrani

Pravilna prehrana je eden pomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in ključnega pomena
Nalagam....

Daša Korže

Mag. inž. zoot.

Predanost, ljubezen in zaupanje so vrednote, ki sem jih bila pri odraščanju nedvomno deležna preko življenja s psi in mački, hrčki, ptiči in ribami. Menim, da je možnost odraščanja z živaljo nekaj lepšega, kar lahko kot otroci doživimo in odnesemo s seboj za celo življenje. Za to sem neizmerno hvaležna. Po končani osnovni šoli in gimnaziji se mi ni bilo težko odločiti, v katero smer bom nadaljevala študij.


Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani na oddelku Zootehnika in Znanost o živalih sem bila za magistrsko delo ”Ovrednotenje in izboljšanje prehranske vrednosti doma pripravljenih diet za pse z alergijo na hrano in odpovedjo ledvic” nagrajena s fakultetno Prešernovo nagrado.

V drugem letniku študija sem se odločila za študijsko izmenjavo Erasmus na Univerzi v Hohenheimu (Stuttgart, Nemčija) in jo uspešno zaključila ter se z novim zagonom vrnila v Slovenijo. Po končanem študiju v Ljubljani sem na Veterinarski fakulteti, na Oddelku za prehrano živali (The Department of Health, Animal Science and Food Safety) Univerze v Milanu, UNIMI, opravila prakso, kjer sem se usposabljala za pripravo kliničnih dietnih in uravnoteženih pasjih ter mačjih prehranskih načrtov. Opravljala sem tudi raziskovalno delo v laboratoriju fakultete.

Pridobljena znanja nadgrajujem z udeležbo na strokovnih izobraževanjih, organiziranih doma in v tujini. Ustanovila sem blagovno znamko Feedko, kjer izvajam individualna prehranska svetovanja za lastnike psov in mačk. V sodelovanju z veterinarji pripravljam klinične diete, prilagojene psom in mačkam z zdravstvenimi težavami.

Spoznanje, da uravnoteženo prehranjevanje psov in mačk pomembno pripomore k njihovemu zdravju in dobremu počutju, in dejstvo, da na trgu ni dovolj ustreznih naravnih prehranskih proizvodov, me je spodbudilo k razvoju naravne dehidrirane pasje hrane, ki se je leta 2021 preko projekta Štartaj Slovenija uvrstila na police trgovin Interspar in Spar.

Kot strokovna sodelavka sodelujem pri različnih projektih, svetujem pri razvoju prehranskih izdelkov za pse in mačke ter se s pisanjem prispevkov za različne kanale trudim k še boljšemu ozaveščanju o pomenu zdrave, naravne hrane za pse in mačke.

Zakaj postati naročnik?

0 +
Avtorskih člankov
0 +
Zadovoljnih naročnikov
0 +
dogodkov letno

Prednosti naročnikov

Ōkami enomesečna naročnina
€6,90 / mesec
Neomejen dostop do vseh člankov v obdobju zakupljene naročnine
Popust na izobraževalne vsebine v obdobju zakupljene naročnine
Brezplačna poštnina pri nakupu nad 40€
Ōkami letna naročnina
€69 / leto
2 meseca brezplačna naročnina
Neomejen dostop do vseh člankov
Akcijske popuste na izobraževalne vsebine in izdelke v trgovini
Bon za ugodnosti pri storitvah naših strokovnjakov
Brezplačna poštnina na enkratni nakup