10.09.2023 – “Psi” vstopnica za 1.Živalsko konferenco (09:00h – 17:00h)

Spoštovani ljubitelji živali in narave! V septembru za vas pripravljamo velik dogodek!

Življenje z živalmi je učenje in to se za nas in naše strokovnjake nikoli ne zaključi. Pa za vas? Kako dobro zares poznamo temeljno naravo , potrebe in komunikacijo vrste, ki jo imamo v oskrbi? Zato vas vabimo, da se nam v duhu programa našega izobraževalnega projekta za živalsko starševstvo ŌKAMI pridružite na 1. ŽIVALSKI KONFERENCI – EVOLUCIJA SOBIVANJA, kjer bodo izobraževalne vsebine strokovnih avtorjev oživele na zanimivih predavanjih in praktičnih prikazih!

“Evolucija sobivanja” je prva in temeljna konferenca v nizu prihajajočih letnih dogodkov, ki bodo gostili zanimive strokovnjake in odprli vrata novemu znanju na področju dela z živalmi!

PROGRAM NEDELJA 10.09.2023 – Ena izmed glavnih tem konference bo posvečena našim zvestim štirinožnim prijateljem – PSOM!

• I. sklop: Izvor psa
Raziskovali bomo evolucijo in njeno delovanje, pa tudi hipoteze o razvoju psa. Odkrili bomo glavne skupne značilnosti družine Canidae ter variabilnost določenih lastnosti med različnimi pasmami.
• II. sklop: Osnovne življenjske potrebe:
Skupaj se bomo pogovarjali o pomenu varnosti, pravilni prehrani, negi telesa in spanju. Posebno pozornost bomo namenili tudi igri.
• III. sklop: Osnovne vedenjske potrebe:
Psi imajo svoje edinstvene vedenjske potrebe, na konferenci pa bomo raziskali, kako lahko zagotovimo, da bodo naši zvesti prijatelji zadovoljili te potrebe v našem domačem okolju.
• IV. sklop: DELAVNICA
Vohanje/raziskovanje, žvečenje/grizenje, kopanje, prosto gibanje, igra. Pomen veščine opazovanja in razumevanje pasje komunikacije.
• V. sklop: ZDRAVSTVENE TEŽAVE PSOV SKOZI ŽIVLJENJSKA OBDOBJA – Kaj lahko storimo skrbniki?
Seznanili se bomo s preventivnimi ukrepi, najpogostejšimi boleznimi, težavam gibalnega aparata. Spoznali bomo pomen in se naučili osnov razumevanja bolečine ter postopanja v času bolezni.
• VI. sklop DELAVNICA – Fit pes skozi obdobja
Kako nam naravno pasje vedenje in potrebe pomagajo ohranjati njegovo vitalnost. Spoznali bomo osnove preventive in vaje za vsakdanje življenje.

📆Kdaj? Nedelja  10.9. 2023 med 9:00 in 17:00

• 🌐Kje? Biotehniški center Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

• Vas zanimajo druge živali? Naročite vstopnico TU.

• Nakup vstopnice služi kot prijava na dogodek.

Dijakom ali študentom nudimo 55% popust ob predložitvi potrdila oz. izkaznice (izkaznica se predloži na vstopu). KODA POPUSTA: VETKONF

Spoznajte predavatelje:

PODALJŠALI SMO “EARLY BIRD” – DO 27.08.2023 NUDIMO POPUST NA VSTOPNICO!

Obiskovalci boste imeli 3×20 minut odmora in 1×60 minut odmora za kosilo, kjer bo na voljo obisk razstavljalcev, ponudba toplih pijač in prigrizkov.

Z udeležbo se strinjate, da se bo dogodek snemal in slikal, gradivo bo v skladu z dobro prakso uporabljeno v oglaševalske namene ÖKAMI projekta, posnetek pa bo brezplačno na voljo vsem udeležencem.

Več o celotnem dogodku PREBERITE TU. Se dogodka ne morete udeležiti? Posnetki konference bodo na voljo v naši trgovini na ookami.si/trgovina. Vabljeni!

Cena izdelka:

139,00 

IZDELKI PharmaHorse IZ NAŠE BUTIČNE PONUDBE ZARADI SPREMEMB ASORTIMAJA TRENUTNO NISO DOBAVLJIVI. HVALA ZA RAZUMEVANJE!

Z veseljem vam odgovorimo na vprašanja! info@ookami.si

Naročniki na revijo prejmejo brezplačno poštnino.

Opis

Ali ste vedeli?

👣Dokazi o začetkih sodelovanja segajo tudi 300.000 let v preteklost
🐾Evolucija odnosa se je začela, ko se je prednik psa, bodisi volk ali divji pes, približal naselbinam zaradi lažjega preživetja, to vedenje pa se je izkazalo za obojestransko koristno. Ljudje so poleg čiščenja odpadkov in varnosti v prednikih psov hitro prepoznali tudi druge kvalitete, katere cenimo še dandanes.

👣Pes ni volk
🐾Naši kosmatinci se od volka razlikujejo le v dveh desetinah odstotka, a kljub skupnim osnovnim fizičnimi in zaznavnim potrebam, pa se pes in volk bistveno razlikujeta v socialni organizaciji. Za primerjavo lahko vzamemo šimpanza in človeka. Po genetski zasnovi smo ljudje namreč 98,8 % šimpanza, vendar se lahko strinjamo, da se vrsti razlikujeta.

👣Komunikacija in hormon ljubezni
🐾Poznate izraz “Puppy Eyes”? Kaj pa razliko med tuljenjem in laježem? Volkovi za komunikacijo znotraj vrste uporabljajo tuljenje in zavijanje, med tem ko so psi za lažjo komunikacijo s človekom razvili lajež, obrazno mimiko in centrirani pogled. Za to so zaslužne tudi hitro odzivne obrazne mišice, katerih volkovi ne uporabljajo.

👣Agresivni odzivi, ki jih pogosto označujemo kot poskus nadvlade ali dominance, so v resnici izraz strahu in/ali bolečine.
🐾Napačna interpretacija opažanj odnosov med volkovi v ujetništvu, je postavila teorijo dominance, ki pa je do nedavnega zaznamovala sobivanje človek – pes. Teorija dominance predvideva, da se psi vse življenje borijo za čim višje mesto na hierarhični lestvici, ta teorija pa je bila tudi večkrat ovržena. Čeprav so nekateri psi tako kot ljudje, rojeni za vodje, je velika večina psov zadovoljna in nadvse hvaležna, če jih nekdo, ki mu zaupajo, usmerja, jim nudi skrb, pozornost in mu lahko varno sledijo.

Vas zanima več? Vabljeni na konferenco, kjer boste prejeli:

  • Kakovostne, koristne in preverjene informacije o oskrbi, vedenju, vzgoji, zdravju, terapijah in naravi družnih živali, ki vam bodo pojasnile vedenje in potrebe vaših živali in vam olajšale sobivanje.
  • Na našem portalu ookami.si najdete preko 300 strokovnih avtorskih prispevkov namenjenih vsem živalskim sopotnikom. Izobraževalne članke pa smo zbrali tudi v uporabne e-priročnike za vsako živalsko vrsto. E-priročniki so na voljo našim letnim naročnikom, v času konference pa vsi obiskovalci prejmete BREZPLAČEN IZVOD.
  • Popusti se ne seštevajo. Popust za študente, dijake in učence velja od 04.09.2023 dalje za udeležbo na dogodku do vključno 10.09.2023 ob predložitvi potrdila.
  • Posnetek celotne konference.
  • Certifikat o udeležbi na konferenci.
  • POGOSTITEVBioWAY: V celotnem času konference bosta na voljo pijača in prigrizki. V soboto in nedeljo obiskovalci brezplačno prejmejo tudi topel obrok.

 

Pogostitev 1. živalske konference

BONUS: Na konferenci bodo tudi zanimivi razstavljalci, ki podpirajo empatično skrbništvo živali! Za vas pripravljajo tudi ugodnosti in dodatno ponudbo!

Bi radi postali del našega poslanstva? Pridružite se nam na konferenci kot oglaševalec ali razstavljalec in podprite širjenje empatičnega znanja. Za lepši jutri naših živali. Prenesite VABILO ZA SODELOVANJE.

Vaša udeležba bo podprla naše poslanstvo in prispevala k izboljšanju življenja živali, saj so te v celoti odvisne od človeka. 👣💙🐾

PRISRČNO VABLJENI!

*Na ŌKAMI portalu si prizadevamo vzdrževati podatke o izdelkih in storitvah tekoče in kar se da preverjene. V kolikor pride do nepredvidenega roka dobave, spremembe cene ali lastnosti izdelka, bomo preko elektronske pošte kupca o tem tudi obvestili in po potrebi omogočili odstop od nakupa v skladu s POGOJI POSLOVANJA. Zahvaljujemo se za razumevanje, družina ŌKAMI. 🐾💙👣*