08.september – vstopnica za 1.Živalsko konferenco “Mačke” (17:00h – 21:00h)

Spoštovani ljubitelji živali in narave! V septembru za vas pripravljamo velik dogodek!

Življenje z živalmi je učenje in to se za nas in naše strokovnjake nikoli ne zaključi. Pa za vas? Kako dobro zares poznamo temeljno naravo , potrebe in komunikacijo vrste, ki jo imamo v oskrbi? Zato vas vabimo, da se nam v duhu programa našega izobraževalnega projekta za živalsko starševstvo ŌKAMI pridružite na 1. ŽIVALSKI KONFERENCI – EVOLUCIJA SOBIVANJA, kjer bodo izobraževalne vsebine strokovnih avtorjev oživele na zanimivih predavanjih in praktičnih prikazih!

“Evolucija sobivanja” je prva in temeljna konferenca v nizu prihajajočih letnih dogodkov, ki bodo gostili zanimive strokovnjake in odprli vrata novemu znanju na področju dela z živalmi!

PROGRAM PETEK 08.09.2023 – Pridružite se nam na dnevu mačk, da skupaj razbijemo mite in spoznamo resnico o teh čudovitih živalih!

• I. sklop: Evolucija mačke – pot udomačitve
Odkrivali bomo izvor mačke, njene evropske, azijske in afriške prednice ter začetke sobivanja z mačko – spoznali bomo, zakaj in kako je prišlo udomačitve. Skupaj bomo raziskali družino Felidae in njihove vedenjske značilnosti.

•  II. sklop: Mačkam primerna oskrba v notranjih okoljih
Spoznali bomo potrebe mačk glede na Maslowovo lestvico. Prikazali bomo, kako prepoznati značilna, neznačilna, biološka, naravna, odklonska in abnormalna vedenja ter kako lahko okoljske in vedenjske modifikacije zadovoljijo mačje potrebe.
III. sklop: Zdravje – mačka ni mali pes
Podrobno bomo predstavili in raziskali najpogostejše zdravstvene težave mačk in ugotavljali, ali je neprimerno okolje vzrok za pojav bolezni. Spoznali bomo, kako prepoznati bolečino in kako se ta kaže v vedenju mačk.
• IV. sklop: Prehrana mačk
Poglobili se bomo v biološko primerno hrano za mačke in raziskali različne načine prehranjevanja. Posebej bomo izpostavili suho hrano in njen vpliv na dobrobit mačk ter prednosti in slabosti surove in kuhane hrane.
V. sklop: Zaposlitev v notranjih domovih
Na koncu konference bomo izpostavili zaposlitev mačk v notranjih okoljih in pomembnost zadovoljevanja njihovih osnovnih in nadstandardnih potreb.

• Vas zanimajo druge živali? Naročite vstopnico TU.

• Nakup vstopnice služi kot prijava na dogodek.

📆Kdaj? Petek 8.9. 2023 med 17:00 in 21:00

• 🌐Kje? Biotehniški center Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

Dijakom ali študentom nudimo 55% popust ob predložitvi potrdila oz. izkaznice (izkaznica se predloži na vstopu). KODA POPUSTA: VETKONF

Spoznajte predavatelje:

PODALJŠALI SMO “EARLY BIRD” – DO 27.08.2023 NUDIMO POPUST NA VSTOPNICO!

Obiskovalci boste imeli 3×20 minut odmora, kjer bo na voljo obisk razstavljalcev, ponudba toplih pijač in prigrizkov.

Z udeležbo se strinjate, da se bo dogodek snemal in slikal, gradivo bo v skladu z dobro prakso uporabljeno v oglaševalske namene ÖKAMI projekta, posnetek pa bo brezplačno na voljo vsem udeležencem.

Več o celotnem dogodku PREBERITE TU. Se dogodka ne morete udeležiti? Posnetki konference bodo na voljo v naši trgovini na ookami.si/trgovina. Vabljeni!

Cena izdelka:

89,00 

IZDELKI PharmaHorse IZ NAŠE BUTIČNE PONUDBE ZARADI SPREMEMB ASORTIMAJA TRENUTNO NISO DOBAVLJIVI. HVALA ZA RAZUMEVANJE!

Z veseljem vam odgovorimo na vprašanja! info@ookami.si

Naročniki na revijo prejmejo brezplačno poštnino.

Opis

Ali ste vedeli?

👣Moderna mačka ni samotarka, a potrebuje prostor za izbiro prijatelja.
🐱Drži, da so predniki in divji sorodniki mačk samotarji, kar pa ne velja za domačo mačko. Z začetkom poljedelstva so mačke prejele zanesljiv in dostopen vir hrane, kar je povzročilo razvoj kolonij in dvignilo prag tolerance na bližino, tako pa se je s časom razvila tudi družabnost in tkanje prijateljskih vezi. Mačka ima v naravi možnost in izbiro, da si najde prostor in družbo, človeški domovi pa to dinamiko porušijo. Ko se mačke različnih značajev, zdravstvenega stanja, sorodnosti ipd. dane v senzorno osiromačen prostor, kjer ni možnosti za umik, napetosti in konflikti narastejo.

👣Se mačka res naveže samo na prostor, ne pa tudi na človeka?
🐱Osamljenost in pomanjkanje poslanstva za notranje mačke, je dandanes velika težava sobivanja. Mačke so veljale za kompromis, ko za psa zmanjka časa, to početje pa škoduje njihovi blaginji. Da se mačka naveže na prostor, ne na človeka, obstaja več razlogov. Lahko, da je potomka bolj divjih mačk, lahko, da v socializacijskem oknu ni bila v stiku z ljudmi, v večini primerov pa je fizično in čustveno zanemarjanje povod, da ji ne preostane drugega, kot da se naveže na prostor. Ko odnos z mačko postane poglobljen, upoštevajoč vrsto, ljubeč, postane tudi obojestransko pomenljiv.

👣Upoštevanje vseh dobrin za polno mačje življenje.
🐱Poznate Maslowo piramido potreb? Izzivi, kot so izločanje izven stranišča, agresivna vedenja, bolezni neznanega vzroka ipd., nastanejo tudi zaradi odsotnosti pomembnih dobrin. Mačje potrebe tako kot človeške, lahko ločimo na potrebe predvidljivega varnega okolja, ter potrebe po fizični, mentalni in socialni stimulaciji.

Vas zanima več? Vabljeni na konferenco, kjer boste prejeli:

  • Kakovostne, koristne in preverjene informacije o oskrbi, vedenju, vzgoji, zdravju, terapijah in naravi družnih živali, ki vam bodo pojasnile vedenje in potrebe vaših živali in vam olajšale sobivanje.
  • Na našem portalu ookami.si najdete preko 300 strokovnih avtorskih prispevkov namenjenih vsem živalskim sopotnikom. Izobraževalne članke pa smo zbrali tudi v uporabne e-priročnike za vsako živalsko vrsto. E-priročniki so na voljo našim letnim naročnikom, v času konference pa vsi obiskovalci prejmete BREZPLAČEN IZVOD.
  • Popusti se ne seštevajo. Popust za študente, dijake in učence velja od 04.09.2023 dalje za udeležbo na dogodku do vključno 10.09.2023 ob predložitvi potrdila.
  • Posnetek celotne konference.
  • Certifikat o udeležbi na konferenci.
  • POGOSTITEVBioWAY: V celotnem času konference bosta na voljo pijača in prigrizki. V soboto in nedeljo obiskovalci brezplačno prejmejo tudi topel obrok. 

Pogostitev 1. živalske konference

BONUS: Na konferenci bodo tudi zanimivi razstavljalci, ki podpirajo empatično skrbništvo živali! Za vas pripravljajo tudi ugodnosti in dodatno ponudbo!

Bi radi postali del našega poslanstva? Pridružite se nam na konferenci kot oglaševalec ali razstavljalec in podprite širjenje empatičnega znanja. Za lepši jutri naših živali. Prenesite VABILO ZA SODELOVANJE.

Vaša udeležba bo podprla naše poslanstvo in prispevala k izboljšanju življenja živali, saj so te v celoti odvisne od človeka. 👣💙🐾

PRISRČNO VABLJENI!

*Na ŌKAMI portalu si prizadevamo vzdrževati podatke o izdelkih in storitvah tekoče in kar se da preverjene. V kolikor pride do nepredvidenega roka dobave, spremembe cene ali lastnosti izdelka, bomo preko elektronske pošte kupca o tem tudi obvestili in po potrebi omogočili odstop od nakupa v skladu s POGOJI POSLOVANJA. Zahvaljujemo se za razumevanje, družina ŌKAMI. 🐾💙👣*