09.september – vstopnica za 1.Živalsko konferenco “Konji” (09:00h – 17:00h)

Spoštovani ljubitelji živali in narave! V septembru za vas pripravljamo velik dogodek!

Življenje z živalmi je učenje in to se za nas in naše strokovnjake nikoli ne zaključi. Pa za vas? Kako dobro zares poznamo temeljno naravo , potrebe in komunikacijo vrste, ki jo imamo v oskrbi? Zato vas vabimo, da se nam v duhu programa našega izobraževalnega projekta za živalsko starševstvo ŌKAMI pridružite na 1. ŽIVALSKI KONFERENCI – EVOLUCIJA SOBIVANJA, kjer bodo izobraževalne vsebine strokovnih avtorjev oživele na zanimivih predavanjih in praktičnih prikazih!

“Evolucija sobivanja” je prva in temeljna konferenca v nizu prihajajočih letnih dogodkov, ki bodo gostili zanimive strokovnjake in odprli vrata novemu znanju na področju dela z živalmi!

PROGRAM SOBOTA 09.09.2023 – Na našem celodnevnem predavanju bomo raziskovali edinstveno povezavo med človekom in konjem ter spoznavali razvoj oskrbe konj skozi čas.

• I. sklop: POVEZAVA MED ČLOVEKOM IN KONJEM – Razumevanje odnosa skozi razvoj oskrbe
Odkrivali bomo razvoj konja kot vrste in razumeli njegove naravne potrebe. Spoznali bomo različne pasme in čudovito konjeniško umetnost. Posebno pozornost bomo namenili razvoju naravnega dela s konjem ter vlogo konja kot terapevta.
• II. sklop: VETERINARSKA OSKRBA KONJ – Najpogostejše zdravstvene težave
Naučili se bomo prepoznati urgentna stanja in zaznavati bolečino. Raziskovali bomo bolezni skozi različna življenjska obdobja konj ter kako ustrezno poskrbeti za njihovo dobrobit.
• III. sklop: DELAVNICA – Prikaz pristnega stika s konjem
Naučili se bomo komunicirati s konji skozi telo in prikazali naravno vodenje ter uporabo govorice telesa. Rokovanje z njimi in temeljni pregledi zdravstvenega stanja konja bodo postali vaša vsakodnevna spretnost.
• IV. sklop: GIBANJE KONJA POD JAHAČEM – Kakšno je naravno gibanje konja?
Spoznali bomo razporeditev teže in mehanizme za varčevanje z energijo. Poglobili se bomo v gibanje konja pod jahačem, delovanje njegovega hrbta, vlogo prsnega obroča, mišične skupine in razvoj moči.
• V. sklop: DELAVNICA – Temelji za zdravo in učinkovito delo pod sedlom
Skupaj bomo spoznavali krepilne in raztezne vaje, ki bodo pripomogle k boljšemu razumevanju in odnosu s konji.

• 📆Kdaj? Sobota 09.9. 2023 med 9:00 in 17:00

• 🌐Kje? Biotehniški center Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

• Vas zanimajo druge živali? Naročite vstopnico TU.

• Nakup vstopnice služi kot prijava na dogodek.

Dijakom ali študentom nudimo 55% popust ob predložitvi potrdila oz. izkaznice (izkaznica se predloži na vstopu). KODA POPUSTA: VETKONF

Spoznajte predavatelje:

PODALJŠALI SMO “EARLY BIRD” – DO 27.08.2023 NUDIMO POPUST NA VSTOPNICO!

Obiskovalci boste imeli 3×20 minut odmora in 1x 60 minut za kosilo, kjer bo na voljo obisk razstavljalcev, ponudba toplih pijač in prigrizkov.

Z udeležbo se strinjate, da se bo dogodek snemal in slikal, gradivo bo v skladu z dobro prakso uporabljeno v oglaševalske namene ÖKAMI projekta, posnetek pa bo brezplačno na voljo vsem udeležencem.

Več o celotnem dogodku PREBERITE TU. Se dogodka ne morete udeležiti? Posnetki konference bodo na voljo v naši trgovini na ookami.si/trgovina. Vabljeni!

 

Cena izdelka:

139,00 

IZDELKI PharmaHorse IZ NAŠE BUTIČNE PONUDBE ZARADI SPREMEMB ASORTIMAJA TRENUTNO NISO DOBAVLJIVI. HVALA ZA RAZUMEVANJE!

Z veseljem vam odgovorimo na vprašanja! info@ookami.si

Naročniki na revijo prejmejo brezplačno poštnino.

Opis

Ali ste vedeli?

🐴 Da imajo konji 17 različnih obraznih gibov, mimik, s katerimi izražajo počutje.
✔ Znake opazimo okoli ust, oči in po položaju ušes. Za primerjavo – primati imajo le 14 izrazov, človek pa zgolj 10 več kot konji.

🐴 Raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da kar 47 % športnih konj trpi za blago obliko šepanja, ki je jahači ali trenerji ne zaznajo.
✔ Da oslabljeni konji v divjini niso postali lahka tarča zveri, so bili primorani razviti stoično naravo. Položaj plena pa se skozi evolucijo ni bistveno spremenil, kar je glaven izziv tudi pri odnosu s človekom in zahteva od skrbnika veliko znanja in razumevanja.

🐴 Konji začutijo najmanjšo mušico in imajo visok nivo (samo)zavedanja.
✔ Njihova senzibilna narava in ostri čuti so kljub mogočni pojavi znani za uporabo v terapevtske namene ljudi. Najnovejše raziskave s “preizkusom ogledala” pa so potrdile, da so konji tudi ena izmed redkih vrst, ki se v ogledalu prepozna in ga uporabi za “lepotne popravke.”

🐴 V povprečju uhlevljeni konji dnevno naredijo manj kot 1 km, v izpustih pa zgolj do 3 km.
✔ Največja sovražnika udomačenih konj sta pomanjkanje gibanja in visoko kalorična krma. Konjevo telo je namreč razvito za preživetje v divjini. Njihov dan je zapolnjen s prehranjevanjem s pusto, vlakninasto krmo, ob tem pa v 24 urah bosi po raznolikem terenu prehodijo tudi do 60 km.

Vas zanima več? Vabljeni na konferenco, kjer boste prejeli:

  • Kakovostne, koristne in preverjene informacije o oskrbi, vedenju, vzgoji, zdravju, terapijah in naravi družnih živali, ki vam bodo pojasnile vedenje in potrebe vaših živali in vam olajšale sobivanje.
  • Na našem portalu ookami.si najdete preko 300 strokovnih avtorskih prispevkov namenjenih vsem živalskim sopotnikom. Izobraževalne članke pa smo zbrali tudi v uporabne e-priročnike za vsako živalsko vrsto. E-priročniki so na voljo našim letnim naročnikom, v času konference pa vsi obiskovalci prejmete BREZPLAČEN IZVOD.
  • Popusti se ne seštevajo. Popust za študente, dijake in učence velja od 04.09.2023 dalje za udeležbo na dogodku do vključno 10.09.2023 ob predložitvi potrdila.
  • Posnetek celotne konference.
  • Certifikat o udeležbi na konferenci.
  • POGOSTITEV – BioWAY: V celotnem času konference bosta na voljo pijača in prigrizki. V soboto in nedeljo obiskovalci brezplačno prejmejo tudi topel obrok. 

Pogostitev 1. živalske konference

BONUS: Na konferenci bodo tudi zanimivi razstavljalci, ki podpirajo empatično skrbništvo živali! Za vas pripravljajo tudi ugodnosti in dodatno ponudbo!

Vaša udeležba bo podprla naše poslanstvo in prispevala k izboljšanju življenja živali, saj so te v celoti odvisne od človeka. 👣💙🐾

PRISRČNO VABLJENI!

*Na ŌKAMI portalu si prizadevamo vzdrževati podatke o izdelkih in storitvah tekoče in kar se da preverjene. V kolikor pride do nepredvidenega roka dobave, spremembe cene ali lastnosti izdelka, bomo preko elektronske pošte kupca o tem tudi obvestili in po potrebi omogočili odstop od nakupa v skladu s POGOJI POSLOVANJA. Zahvaljujemo se za razumevanje, družina ŌKAMI. 🐾💙👣*