fbpx

Dobrodošli !

SLEDI NAM:

V Revijo
V PROFIL

Ōkami

portal za živalsko starševstvo

Rejne živali2022-07-05T19:40:39+02:00

Rejne živali

Prašiči

Zakaj so prašiči zanimivi, od kod izvirajo, kakšne pogoje potrebujejo za kvalitetno življenje in zakaj je zmerljivka, da je nekdo umazan kot pujs napačna, lahko preberete v naslednjih vrsticah.

Krava daje mleko?

Zakaj krava daje mleko? Z življenjem v mestih, nakupovanjem v trgovinah in ne direktno od proizvajalcev, smo ljudje izgubili stik z naravo in živalmi. Oglasi prikazujejo živalske proizvode v lepi, romantični luči in nas oddaljijo od resničnega stanja v industrijah, ki jih podpiramo s potrošniškimi navadami.

Rejne živali

ŌKAMI TRGOVINA – KNJIGARNA
POSTANI NAROČNIK
PRIJAVA V REVIJO

Zadnji prispevki

Osli

EVA TASIČ, Rejne živali, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Marsikatero žival se po krivem uporablja za zmerljivke in osli so, poleg prašičev, v takšnih primerih verjetno najpogosteje na tapeti. Uporabljamo jih za prispodobe »trmast kot«, »neumen kot« ali pa samo »osel«. S tem jim seveda delamo krivico, lastnosti oslov, ki si jih ljudje po svoje interpretiramo, si lahko čisto preprosto razložimo, če pogledamo, od kod osli izvirajo.

Krave

EVA TASIČ, Rejne živali, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Marsikoga še vedno preseneti dejstvo, da mora krava za to, da jo lahko molzemo, najprej roditi tele. Komu drugemu se mogoče zdi neverjetno, da kdo tega ne ve, toda z življenjem v mestih in nakupovanjem v trgovinah smo izgubili stik z naravo in na ta vprašanja namenjamo premalo pozornosti, kar pa rejnim živali v potrošniškem svetu povzroča veliko krivic.

Rejne živali

EVA TASIČ, Rejne živali, ZA ŽIVALSKE SOPOTNIKE|

Ko ljudje govorimo, kako radi imamo živali, mislimo s tem najpogosteje samo na določene vrste, na pse, mačke, konje... Rejne živali pa so oči izza trgovskih polic, zapostavljena vrsta, s katerimi ima velika večina ljudi še vedno dnevno stik, pa jih kljub temu zelo slabo poznajo in le redko razmišljajo o njih.

Spletna revija

INSTAGRAM

Title

Go to Top