Pomen interaktivnega hranjenja

Avtor članka: Pšenica Kovačič
Deli s prijatelji

Vsi vemo, da so mačke lovci, vendar se premalo zavedamo, da jih je evolucija manjših mačk, ustvarila v najspretnejše, najbolj izurjene, najprodornejše in najbolj prilagodljive lovke.

Kaj pravzaprav pomeni, da je mačka plenilec?

Mačke nimajo organiziranega skupinskega lova, kot na primer volkovi ali sorodniki levi. So samostojne lovke in jedke ter temu primerna je tudi velikost plena in frekvenca lova. In ravno iz tega stališča se skupno hranjenje mačk v več mačjem domu ali prostoživečih mačk odsvetuje.

Prav tako se v večini situacij odsvetuje skupno igranje z več mačkami s samo eno igračko. Ne le, da to ni v njihovi naturi, velikokrat s takšnimi aktivnostmi prispevamo k nepotrebni tekmovalnosti za dobrine (predmeti, lokacije, osebki in aktivnosti), ki jih je (žal) v povprečnem mačjem domu vedno premalo.

Naročniška vsebina

Vas zanima celoten prispevek? Prijavite se v portal oziroma postanite ŌKAMI naročnik.

Notranje mačke potrebujejo ogromno stimulacije, a tudi čas in prostor za blaženi mir. Ko postane interaktivno hranjenje vaša rutina, boste v treh tednih ali celo že prej prijetno presenečeni nad dobrim počutjem vaše mačke. Poskusite in vztrajate, saj njej to osmisli življenje!