Krava daje mleko?

Avtor članka: Eva Tasič
Deli s prijatelji

Z življenjem v mestih in nakupovanjem proizvodov v trgovinah ter ne direktno od proizvajalcev, smo ljudje izgubili stik z naravo in živalmi. Proizvodi in načini njihovega pridobivanja so nam večinoma predstavljeni preko raznih reklamnih oglasov, fotografij ter lepih posnetkov veselih živali, saj so to prizori, ki nam vzbujajo zadovoljstvo in podpirajo našo željo po kupovanju. S tem pa nas še bolj oddaljijo od realnosti in resničnega stanja v industrijah, ki jih posredno podpiramo s svojimi navadami ter z nakupovanjem.

Ne glede na prehranske navade, ki jih imamo, bi morali vsaj približno vedeti in razumeti, kako poteka pridobivanje različnih proizvodov ter kaj vse to prinese s seboj, na podlagi tega pa sprejeti zavestno odločitev o tem, kaj kupujemo in kaj uživamo.

V tem prispevku vam bom poskusila približati, kako poteka pridobivanje mleka in zakaj krava za proizvodnjo mleka potrebuje tele. Kljub temu, da se marsikomu to verjetno zdi logično, pa je veliko ljudi, ki na to sploh ne pomislijo in ob taki izjavi začudeno pogledajo.

Naročniška vsebina

Vas zanima celoten prispevek? Prijavite se v portal oziroma postanite ŌKAMI naročnik.